מיינדפולנס לסטארטאפ – A “nice-to-have” luxury OR essential for success
יזמים הם האנשים היחידים בעולם שעבורם המילה "אתגר" נאמרת במהלך היום יותר פעמים מהמילה "היי". כשאנו מביאים מיינדפולנס לסטארטאפ אנו נותנים כלים למנהלים ולעובדים לייצר חוסן, מיקוד וויסות רגשי מול ה"אתגר".
יותר ויותר חברות סטארט-אפ וצוותי חדשנות ברחבי העולם מתחילים להבין את החשיבות של מיינדפולנס ושל יישום אינטליגנציה רגשית בארגונים. אפילו כמה accelerator מובילים מתחילים לכלול אותו בתוכניות שלהם.
כיצד ליישם פרקטיקות של מיינדפולנס בסטארטאפ? וכיצד תלמדו לשפר את העשייה שלכן/ם?
יישום פרקטיקות ממוקדות של מיינדפולנס בעבודה בסטארטאפ מסייע בעבודה בסביבה של אי ודאות. מפחית שחיקה, מסייע בניהול זמן, בהתמודדות במצבי לחץ, בשיפור התקשורת בין אנשי הצוות, בעבודה עם לקוחות פוטנציאלים וקיימים ובטיפוח תרבות ארגונית ודינמיקה חיובית.
מיינדפולנס עוזר להגן על ההשקעה. זה כבר הפך לאמת ידועה בעמק הסיליקון כי קרנות הון סיכון ומשקיעים אכן משקיעות בצוות יותר מאשר ברעיון העסקי.
מוזמנים לצפות בתקציר הרצאה מיינדפולנס.
אז למה מיינדפולנס?
מיינדפולנס בונה חוסן: אומץ, תשוקה, סבלנות והתמדה הנדרשים להצלחה. על ידי תמיכה בצוותים בחיבור לתכלית, הגברת הסבלנות, הביטחון העצמי והוויסות העצמי. מיינדפולנס תומך למעשה בצוותי סטארטאפים להיות גמישים יותר.
לפעמים המרוץ האינטנסיבי אחר משקיעים, אחר עובדים מתאימים, מול המתחרים – מוביל לשחיקה ובסופו של דבר לקריסה. מהסקירה של CB INSIGHTS עולה כ-16% מהמייסדים של חברות שנסגרו ציינו כי השחיקה הייתה הגורם המרכזי שהוביל לסגירת החברה. מחקר של Harvard Business Review שנעשה בקרב 326 יזמים בארצות הברית הראה כי 25% מהנסקרים ציינו כי הם חשים שחיקה במידה בינונית, ו-10% דיווחו על רמות גבוהות של שחיקה. עוד עלה מהמחקר כי היזמים שהיו בעלי תשוקה רבה יותר לעבודתם – גם חשו שחוקים יותר. הם דיווחו כי הם הרגישו מתוסכלים ומותשים יותר מהעבודה, ואף דיווחו כי הם מרגישים פעמים רבות כי דעתם מוסחת.
מיינדפולנס מסייע להתמודד עם אי הסכמות בין אנשי הצוות. ותומך ביכולות שלנו להיות במצב של אי וודאות ולהוביל צוות מתוך המצב הזה.
אחת הסיבות המרכזיות לסגירתן של חברות סטארטאפ היא חוסר הרמוניה בין אנשי צוות המייסדים. בינם לבין המשקיעים או בין המשקיעים השונים – 13% ציינו זאת כסיבה לסגירתן.
אז מה תקבלו במפגשים של מיינדפולנס לסטארטאפ?
במפגשים יינתנו כלים למנהלים ועובדים לפיתוח יכולות התמודדות עם לחץ ושחיקה בעולם הסטארטאפ הישראלי וביניהם:
- יכולות ניהול עצמי במצבי אי ודאות ואת ההבנה שאפשר לאמן כישורים אלה.
- כלים לוויסות רגשי המסייעים בעבודה עם לקוחות פוטנציאלים וקיימים.
- פיתוח כלים לניהול צוות ויצירת סביבת עבודה משותפת.
- כלים לעבודה בצוות – העובדים הם מה שמבדיל בינכם לבין חברות אחרות.
- מיקוד, מיקוד, מיקוד. תרגול מעשי למיקוד תשומת הלב (Focus Attention)
- פיתוח מודעות עצמית – להיות אמתי עם עצמך, עם הצוות, עם המשקיעים ועם העולם
- מתן כלים להתמודדות עם עומס וריבוי משימות (Open Awareness)
- כלים להתמודדות טובה במצבי קונפליקט, מודל SBNNR.
- כלים להעלאה במוטיבציה והפחתה של השחיקה.
תוצאות הסדנה הן יצירה של חוסן בסביבה של אי ודאות. ניהול זמן טוב יותר, התמודדות במצבי לחץ ושיפור והתייעלות עבודת הצוות.
מוזמנים להצטרף ללקוחות שלנו!
מאמר זה נכתב ע"י יוסי בן אשר מיסד חברת Lead Inside מיינדפולנס מבוסס אינטליגנציה רגשית